Jodoh yg Sejati Membawa Diri Makin Dekat dengan ALLAH dan Nabi

TIDAK SANGGUP HIDUP HINA TANPA PERJUANGAN BAHKAN RELA MATI SYAHID KERNA AGAMA DAN PERJUANGAN

------------MENDAMBa SYAHID fi SABILILLAH-----------

Thursday, October 10, 2013

Sering..

Sering....

Sakit kepala berdenyut-denyut sejak pagi di'manis'kan lagi dengan dua kuiz berturut-turut dan dua amanah pada ummat yang kecil sahaja mampu terlaksana malam ini membuatkan rasa ingin menghentakkan kepala ke dinding.

Sakit amat. 

Namun saat hadir ke halaqah ilmu bersama teman dan adik-adik sebentar tadi,sakit kepala itu hilang. Seringkali begitu terjadi pada diri.

Mungkin dengan berkat niat mereka yang jauh lebih ikhlas yg ingin mendekatkan diri kpd ALLAH dan Rasul kesan pada diri al faqirah membuatkan syifa' ALLAH turun dan menjadikan lebih sihat dengan berkat mereka.

Sedap dan seronok sungguh bercakap tentang Rasulullah dengan mereka.
Benar kata sahabat2 Nabi, kisah yang mereka paling suka berbual sehari-harian ialah kisah Rasulullah hatta mereka baru pulang dari majlis Rasulullah! Jeles betul dengan sahabat Nabi ! 

Usai usrah,mesej daripada Murobbina benar2 membawa khabar indah lagi.Ditambah soalan di radio yg sudah lama ingin ditanya dijawap ustaz dgn panjang lebar. Rasa kerdil sungguh diri berbanding nikmah ALLAH..

Sahabat,esok hari Jumaat,banyak2 selawat ya? Jangan putus asa berusaha untuk cinta dan rindu pada Nabi.Ketahuilah sesungguhnya Nabi amat merindui dan cintakan kita.

Senyum dalam ketenangan.  sollu a'ala Nabiyy !!

1 comment:

  1. Allahumma Salli Ala Muhammad Wa Ala Alihi Wasohbihi Wasalam.

    ReplyDelete